Siapa Yang Tidak Adil Sebenarnya?!

11:14 AM

Selalunya nak tadah tangan baca doa makan pun berat...apalagi nak bertahajud di malam hari... bila kita susah,, tangan yang dulu susah nak ditadah pun jadi ringan...x payah nak set alarm,, sanggup bersengkang mata tunggu jam 3 pagi buat Qiamullail...buat solat hajat...siap nanges-nanges depan ALLAH...x malukah kita?

Sedangkan masa kita senang dulu x sikit pun kita ingatkan DIA... sibuk joli sana joli sini...enjoy sana enjoy sini...tayang itu ini pada mereka yang bukan muhrim...duit yang melimpah ruah tu bukan belanja ke jalan yang sepatutnya tapi derma kat kelab-kelab malam...apa kes?

Bila ALLAH x bantu kita,, mulalah tuduh ALLAH tidak adil...ALLAH x sayangkan kita tapi bila difikirkan balik,, adilkah kita pada ALLAH? DIA menciptakan kita tapi kita lebih memuja dunia...lebih mendahulukan keseronokan sementara...siapa yang tidak adil sebenarnya..?

sedarlah,, semua itu ujian ALLAH..untuk menguji sejauh mana kita mampu bertahan kerana ALLAH tidak mendatangkan ujian dan dugaan melebihi kemampuan kita sebagai hamba-NYA... baru sikit ujian itu berbanding beban yang kita akan bawa ke akhirat nanti...

You Might Also Like

2 $type={blogger}

  1. bagus mo0oo0on, terbaik la. manusia ni sengal, klu manusia sentiasa meletakkan akal tak tmpat sepatutnye, isu2 cmni takkan ujud

    ReplyDelete
  2. Manusia sering lupa..time senang tk nk bersyukur..ble da susah baru igt kt ALLAH..kan moon..:)

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images