Blog Oh! Blog

6:19 PM


Segmen Blog oh! Blog lak petang ni...;)
Usia anda berblog ..
 Sedar x sedar da masuk bulan kelima Me berjinak-jinak ngan dunia blogging ni...

Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog

Xda siapa yang pengaruhi...timbul minat ni coz Me sendiri suka mengarang...ada beberapa cerpen yang Me da tulis but x up lagi kat blog...ada masa nanti Me up kan...nak buat tacap skit...;)

Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog

Diari...dulu tulis macam-macam dalam buku diari...siap sembunyi bawah bantal, dalam almari lagi coz tanak orang laen baca...tapi skang minda Me agak terbuka sebab kat blog ni x payah nak sembunyi-sembunyi...type je pa yang nak ditype...lagi suka if orang laen baca and join komen...da x risau lagi...:)

Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..

Sebelum Me bergelar blogger,, Me adalah sorang stalker separuh masa...hohhoho...Me suka follow up blog En. Zack Zukhairi...minat ngan katun-katun yang dia buat and segala cerita yang dia up kan x penah buat Me boring....;) tapi nak suh Me buat katun memang x jadi ar coz Me tau lukis orang lidi je... ahaks!!

Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT

Setakat ni xda kawan-kawan Me yang buta IT...semua kira up to date...if ada pun yang segelintir tu  memang x minat nak tau sal blog ni,, bukan sal buta IT...

Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?

Sangat mempengaruhi... 

1st, dulu Me juz curah-curah idea yang memang x banyak tu untuk buat simple cerpen...skang ni bidang untuk Me menulis jadi lebih luas...

2nd, dulu hujung minggu Me suka kuar and lepak-lepak kat KFC Wisma Merdeka KK sambil baca novel but now hujung minggu Me jadi agak berlainan dengan adanya blog ni...tapi Novel was still on the top lah...;)

3rd, membuatkan Me rajin untuk berfikir sambil menulis...
 
4th, of course lah kehadiran rakan-rakan blog yang amat sporting memainkan peranan penting dalam hidup Me sebagai blogger...

End of the Segmen...now korang lak pegi terjah En. Ben ...;)

You Might Also Like

9 $type={blogger}

  1. huwa..mcm best..nnti nk join jugak la yg ni..ehhee

    ReplyDelete
  2. zack pom moon baca...haha..best disana. di jepun...wahhh..selmat kenal..sy follow

    ReplyDelete
  3. wah..bgusnya..
    sbb minat anda bebrblogging ye..
    :)

    ReplyDelete
  4. @gaung

    opkos baca...;)
    best entry2 dia...
    da follow u back gaung..keep in touch ya...;)

    ReplyDelete
  5. @CaRr JaliL

    minat paling penting...
    ;)

    ReplyDelete
  6. berblog memang best ;)
    ADA AWARD NTOK AWAK
    "1.Coolest Blogger Award??"

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images